ارتقای حافظه زنبور ها با قهوه؟
تعداد بازديد : 912
پژوهش جديد دانشمندان دانشگاه نيوکاسل انگلستان نشان داده که برخي گياهان مانند گياه قهوه از کافئين براي دستکاري حافظه زنبورها استفاده ميکنند.....
به گزارش (ايسنا)، شهد موجود در گل اين گياهان از سطوح پائين کافئين برخوردار است که گردهافشانها آنرا يک پاداش بسيار بزرگ ميدانند.
کافئين با طعم تلخ اساسا به عنوان يک ماده دفاعي سمي در گياهان براي مقابله با گياهخواراني مانند حلزون باغ وجود دارد. اين ماده در دوز بالا ميتواند سمي و دافع گردهافشانها باشد؛ اما ميزان کمي از آن از مزيتهاي ديگري برخوردار بوده که جذب زنبورعسل و افزايش حافظه بلندمدت اين موجودات از آن موارد است.
محققان براي بررسي تاثيرات کافئين بر يادگيري و حافظه زنبورهاي عسل، ميزان کافئين در گياههاي قهوه و مرکبات را اندازهگيري کردند. هر دو گل به شکل استادانهاي طراحي شده و از بوي قوي برخوردارند که زنبورهاي عسل را جذب خود ميکنند.
دانشمندان براي اندازهگيري تاثيرات دارويي اين ماده، زنبورهاي عسل را با استفاده از يک روش شرطيسازي کلاسيک که در آن زنبور زبان خود را براي جوايز عطر و غذا بيرون ميآورد، آموزش دادند.
محققان دريافتند که يک حافظه مرتبط براي عطري که با کافئئين همراه بوده، در زنبورها شکل گرفته که يک پاداش وزوزآور است.
بزرگترين تاثير در تجربه حافظه طولاني مدت ديده شد که سه برابر حافظه زنبورها در مورد بو و بيرون آوردن زبانشان براي يک پاداش کافئيني در 24 ساعت بعد و دو برابر در 72 ساعت بعدي بود.
کافئين شکل واکنش نورونها به يادگيري و حافظه را در مغز زنبورها تغيير ميدهد. اين ماده باعث ميشود که سلولها يک واکنش قويتر به ورودي حسي داشته باشند که منجر به نيرومندسازي طولانيمدت ميشود، سازوکاري که زمينه شکلگيري حافظهاست.